Home » Posts tagged 'mtb'

Tag Archives: mtb

ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ (MTB)

ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ (MTB)

IMG_0528Велосипедизмот е покрај пливањето еден од спортовите кои ангажираат најголем број на мускули и мускулни групи во нашето тело. Планинскиот односно брдскиот велосипедизам (Mount bike) е спорт во кој со велосипед се вози по т.н. оф роуд патеки, патеки кои се наоѓаат во шуми, брда, планини, полиња и сл. Во неколкуте последни години овој вид на велосипедизам се здобива со се поголем број на поклоници и симпатизери, и се стекнува со се поголема популарност. Заслуга за тоа имаат и се поголем број на неформални групи на велосипедисти како и неколкуте импортери на велосипеди.  (more…)

Како се случи Караџица за Велигден ?!

Среда 1 мај 2013. Планот беше за празникот наместо стандардна скара и алкохол во природа, да се вози точак до Марков манастир. Но утрото тој план се растури. Неколкумина откажаа и на крај останавме Јас и Саше. Па брзо направивме нова рута на движење  и во 9.15ч бев кај него пред зграда во К Вода. Набрзина земавме нешто за јадење од пекарата и тргнавме кон Горно Соње преку Теферич.

(more…)

Маврово Лејк со Никифорово и Галичник Вединг (MTБ)

IMG_4563Дури 4 дена требаа да поминат за да се кандисам да напишам  збор два од викенд бајк акцијата во Националниот парк Маврово. Мислам дека што поскоро ги пренесеш чувствата емоциите и доживувањата од некој викенд евент на лист хартија (читај Ворд фајл), толку подолго ќе опстојуваат во твојата меморија. А бидејќи минатиот викенд беше исполнет и изреализиран во еден “смут” филинг, греота е тоа да не остане забележано и напишано. (more…)

FACEBOOK

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

КАЛЕНДАР

<< Sep 2020 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4