Home » ПЛАНИНАРЕЊЕ

ПЛАНИНАРЕЊЕ

cropped-KORAB20WINTER20WEB.jpgПланинарењето представува идеален начин за одржување и подобрување на севкупната психофизичка кондиција. Движењето и искачување на планините ги зајакнува мускулите, и ја зголемува подвижноста на зглобовите. Го зајакнува имунолошкиот систем, позитивно делува на работата на срцето и крвните садови и го зголемува транспортот и снабдувањето на крвта со кислород. Ја подобрува размената на материите во организмот, ги намалува маснотиите во телото а исто така и телесната тежина.

Позитивно влијае и врз психологијата, релаксира, ослободува од стрес, ги потикнува позитивните емоции и ја зајакнува самодовербата. Исто така влијае и на социјалниот дел од животот, овозможува создавање на нови познанства и пријателства.
Покрај тоа, движењето низ планините ви отвара нови хоризонти, ја зајакнува врската со природата го менува менталниот склоп.
Бидете дел од планината, таа богато ќе ве награди.

 

Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].

FACEBOOK

КАЛЕНДАР

<< Oct 2021 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31