Home » ТУРНО СКИЈАЊЕ » Турно на Каменица 2822 мнв

Турно на Каменица 2822 мнв

После три години убедување од страна на Томица, дека турно скијањето е всушност повисокиот степен на планинарење, конечно се предадов и после 30 год, повторно застанав на скии. И тоа како. Прво немавме време ниту за да ја комплетирам опремата, па реков ако нема чевли за скијање, тогаш работа ќе завршат гојзериците, и така не ми беше прв пат да импровизирам.

Тргнавме, како што ќе кажат тие постарите (не јас) во темни зори, попатно го собравме Саше, и тргнавме на кај Бугарија.Арно ама пред Куманово, Саше проверувајќи да не заборавил нешто, му текна дека чевлите за скијање всушност и не ги ни зел, па тргнавме назад се разбира по нив. По сите перипетии што ги имавме на старт сепак некако стигнавме до Банско. По краток одмор и посета на еден ски дуќан тргнавме полека кон нашата цел врвот Каменца. Планот за првиот ден беше да стигнеме до заслонот Тевното езеро на 2512 мнв. и тука да преспиеме, а другиот ден да го искачиме врвот Каменица 2822 мнв За да не должам многу во продолѓение можете да го погледате клипот и да видите како си поминавме. За да не должам многу во продолѓение можете да го погледате клипот и да видите како си поминавме.


Leave a comment

FACEBOOK

Facebook Posts

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

КАЛЕНДАР

<< Nov 2020 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6