Home » НОВОСТИ » Кораб 2019

Кораб 2019

Околу 900 учесници учествуваа на 28-то традиционално искачување на Кораб 2764 мнв. Учесници на оваа искачување имаше од поголем број планинарски клубови од Македонија, како и од околните земји и учесници од различни страни од светот кои во моментов биле во Македонија и ја искористиле можноста да го искачат Голем Кораб.

Организаторот Кораб им се заблагодарува на сите улесници, како и на подржувачите на акцијата:

Сава Осигурување

Искра Тел

Агенцијата за промоција и подршка на туризмот.