Home » ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ

Category Archives: ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ

ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ (MTB)

ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ (MTB)

IMG_0528Велосипедизмот е покрај пливањето еден од спортовите кои ангажираат најголем број на мускули и мускулни групи во нашето тело. Планинскиот односно брдскиот велосипедизам (Mount bike) е спорт во кој со велосипед се вози по т.н. оф роуд патеки, патеки кои се наоѓаат во шуми, брда, планини, полиња и сл. Во неколкуте последни години овој вид на велосипедизам се здобива со се поголем број на поклоници и симпатизери, и се стекнува со се поголема популарност. Заслуга за тоа имаат и се поголем број на неформални групи на велосипедисти како и неколкуте импортери на велосипеди.  (more…)

Првенецот на Осогово – Руен 2251мнв (МТБ)

По исцрпно договарање и разубедување (изборот на локација за планинарење е огромен во последно време за викенд) конечно во четврток вечер јас, Маја Смилевска, Игор (Диви) И Саше (Другарче) решивме да одиме на традиционалното меѓународно искачување на Руен 2251м, Осоговска Планина, но, со велосипеди. (more…)

Како се случи Караџица за Велигден ?!

Среда 1 мај 2013. Планот беше за празникот наместо стандардна скара и алкохол во природа, да се вози точак до Марков манастир. Но утрото тој план се растури. Неколкумина откажаа и на крај останавме Јас и Саше. Па брзо направивме нова рута на движење  и во 9.15ч бев кај него пред зграда во К Вода. Набрзина земавме нешто за јадење од пекарата и тргнавме кон Горно Соње преку Теферич.

(more…)

Маврово Лејк со Никифорово и Галичник Вединг (MTБ)

IMG_4563Дури 4 дена требаа да поминат за да се кандисам да напишам  збор два од викенд бајк акцијата во Националниот парк Маврово. Мислам дека што поскоро ги пренесеш чувствата емоциите и доживувањата од некој викенд евент на лист хартија (читај Ворд фајл), толку подолго ќе опстојуваат во твојата меморија. А бидејќи минатиот викенд беше исполнет и изреализиран во еден “смут” филинг, греота е тоа да не остане забележано и напишано. (more…)

Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].

FACEBOOK

КАЛЕНДАР

<< Oct 2021 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31